Over Publieke Werken

Bouwt voor iedereen en naar behoefte

Eigentijds, ingekleurd door het verleden

Publieke Werken ontwikkelt moderne woonprojecten op historisch interessante locaties. Dit vergt creatief ondernemerschap en probleemoplossend denken, wat de eigentijdse consument waardeert.

Bekend met wensen woonconsument

Publieke Werken heeft jarenlange ervaring in de makelaardij. We spreken de taal van de woonconsument.

 

Authentiek, bevlogen, kleinschalig

Wij zijn gepassioneerd en authentiek. We ontwikkelen projecten vanuit plezier en willen samen mooie projecten realiseren die waarde toevoegen aan specifieke locaties. Publieke Werken is kleinschalig, maar zeer bevlogen.

Over Publieke Werken

Publieke Werken is een moderne projectontwikkelaar die inspeelt op de woonwensen in de markt door bijzondere woningen in het middensegment te creëren. Onze roots liggen in de makelaardij. Dat maakt dat wij voortdurend opereren vanuit het belang van de eindgebruikers en hun wensen centraal stellen.

Bij het kiezen van locaties en ontwikkelen van woningen gaan wij zorgvuldig te werk. We geven de voorkeur aan plekken met historische waarde. In de initiatieffase bekijken we de financiële haalbaarheid van onze projecten nauwkeurig. We maken een zorgvuldige afweging van kansen en risico’s en ontwikkelen hoogwaardige, waardevaste woningen tegen eerlijke marktprijzen. Zo krijgen onze kopers waar voor hun geld.

Onze visie: bouwen naar behoefte

Sinds 2008 is het denken en handelen van projectontwikkelaars flink veranderd. Vroeger, vóór de economische crisis, kochten ontwikkelaars overal en nergens locaties op om pas daarna na te denken over wat ze daar konden bouwen. Als de projecten eenmaal klaar waren, zochten ze een doelgroep erbij. Dit niet altijd met het beoogde succes.

De nieuwe generatie projectontwikkelaars, waaronder Publieke Werken, kijkt eerst naar de eindgebruiker. We vragen ons af:

  • Voor wie gaan we ontwikkelen?
  • Wat zijn de woonwensen van onze doelgroep?
  • Op welke locatie en met welk type woningen kunnen we hieraan voldoen?

    Voordat wij woonoplossingen ontwikkelen, verdiepen we ons in het profiel, de eisen en wensen van de toekomstige bewoners. Daarnaast vinden we het belangrijk om extra waarde toe te voegen aan elke woningbouwontwikkeling. Bij het zoeken naar geschikte locaties voor onze doelgroep, geven we daarom de voorkeur aan plekken met historische waarde. Onze ervaring leert dat een bijzondere, historische locatie en een moderne woningbouwontwikkeling elkaar op een intrigerende manier versterken, wat de woonbeleving en waardering voor de woonomgeving vergroot.

Maatschappelijk ondernemen

Bij Publieke Werken streven we ernaar om energiebesparende maatregelen op een praktische manier te integreren in onze woningontwikkelingen. Hoewel deze investeringen tijdens de bouw iets meer kosten, resulteren ze in aanzienlijk lagere maandlasten voor verwarming en koeling. Zo dragen we bij aan een duurzamere toekomst en bieden we onze kopers langdurige financiële voordelen.

Publieke Werken

De naam Publieke Werken is geïnspireerd door het gelijknamige boek van Thomas Rosenboom. Dit verhaal, dat zich afspeelt aan het eind van de 19e eeuw, belicht de soms tegenstrijdige belangen van bewoners en ontwikkelaars op een genuanceerde manier. Wij werden geraakt door het verhaal en de subtiele lessen die erin te vinden zijn. Wat ons daarnaast aanspreekt, is dat de naam Publieke Werken dienstbaarheid aan de gemeenschap uitstraalt. Hoewel het voortbestaan van de onderneming vraagt om winst, gebeurt dit niet ten koste van alles. Het ontwikkelen van projecten die breed gewaardeerd worden door de maatschappij is voor hem net zo belangrijk.

Meer weten? Neem contact op